Min filosofi

Förväntar du dig en snabb lösning på din hunds beteende och er relation, har du kommit fel. Många söker efter snabba enkla lösningar och mallar att gå efter för att få bukt med problemen. Det krävs engagemang, förändringar, tid, tålamod i motgångar liksom medgångar. Om ni är villiga till detta, så finns jag här hela resan för att kunna vägleda och stötta er.

Inom hundvärlden talas det ofta om ett individanpassat synsätt. Min erfarenhet talar däremot för att detta är något många uttrycker utan att faktiskt praktisera. Jag har arbetar med hundar som har blivit bannade från hundkurser, utslängda från olika träningstillfällen, rekommenderat avlivning för att de inte ”passade in”. För att människans tillvägagångsätt inte funkade för hunden, trots att de uttryckte sig att arbeta individanpassat.

Jag kan därför stolt säga att jag arbetar med hundar utifrån ett individanpassat synsätt. Jag har inga mallar, former eller regler kring hur en hund ska lära sig. Jag har ett öppet synsätt och arbetar med varje hund på ett sätt som funkar för hunden jag har framför mig. På detta sättet låser jag mig inte till specifika tillvägagångsätt och utesluter därför inga hundar. Alla sätt är bra, förutom de som inte funkar.

Min inspiration och kunskap får jag ifrån hundarna, hur de uppfostrar, integrerar och kommunicerar med varandra. Hur de i flock talar ett tydligt ja och nej språk, där struktur, regler och gränser sker naturligt och är högst nödvändigt för att behålla balansen. De är våra bästa lärare, genom att lära oss hur vi ska förstå dom kan vi också lära oss att lyssna på vad de har att säga.